Vår lilla spanare

När jag åker hemifrån om det så bara är en halvtimma så håller Frida helkoll i fönstret på allt som händer ute. Frans och Felicia står bakom henne och hör vad hon har att säga om allt som rör sig. Dom låter lite alla tre om Frida upptäcker något eller om hon tror att hon hör något.
Det var husse som upptäckte detta när han en gång kom upp från källaren och såg dom. Oj var du hemma var det som om dom sa och blev lite molokna och det såg ut som dom skämdes lite.


Frida

Här står hon och spanar. Jag lyckades få ett kort på henne innan hon hoppade ner för när hon ser att jag är där så behöver hon ju inte spana. Kortet blev inte så bra men man får vara snabb med kameran.

Idag har vi -9,6, solen skiner och det är skare så att man kan gå på gärdet bakom vårat hus och rasta hundarna. Dom tycker det är underbart att kunna springa där nu!

Ha en skön vinterdag!


Vildsvin i skogen

Idag när vi skulle gå våran runda i skogen började Frida att skälla som bara den när hon hoppat ur bilen, dom andra hängde också på så klart!! Vad är det nu undrade vi!! Jo alldeles vid sidan av vägen som vi gick på var det tydliga spår av vildsvin som bökat omkring som bara den!! Hundarna undersökte detta noga för vi gick ju där igår också och då var det ingen som hade bökat. Det var säkert ganska färskt. Spår av deras klövar har vi sett lite då och då, fast då har vi sett det längre in i skogen och inte där vi brukar gå. Dom vågar sig tydligen fram där det varit folk, det är ju en del som går här med sina hundar.
Där vi brukar gå är det militärområde så vi brukar få gå lite olika vägar beroende på var militärerna är, då stänger dom grindarna där dom övar.
Nu får vildsvin och militärer samsas om skogen då.


Felicia först, Frida och Frans

Idag var det lättare att gå på vägarna i skogen för det var lite frost på dom isade vägarna, det var inte riktigt så halt som det varit. Hundarna springer som tokar fast det är halt, så praktiskt med korta ben!!
Tur att det smälte bort en del is när det töade så att det finns lite grus att gå på!!

Ha en trevlig helg!!


Uppfödarutbildning mm

I går var det dags för uppfödarutbildning igen, jag trodde inte att jag skulle kunna följa med denna gången för jag har varit så förkyld med feber men kvällen innan kände jag att febern lättade. Lite trögt var det att gå upp på morgonen och trött var jag men jag behövde bara köra till Tidaholm sedan körde Christina till Eréne och så körde Eréne till Ödestugu i Småland där vi brukar träffas. Det hade snöat en del så det tog sin tid att komma dit men bättre sent än aldrig!
Denna gången pratade vi om utfodring, mycket intressant! Det är ju viktigt att våra hundar får i sig vad dom ska. Vår veterinär Ulrika kunde som vanligt svara på alla våra frågor så duktig hon är!!
Jag har börjat att ge våra hundar färskfoder blandat med torrfoder för att Frans har varit dålig på att äta sin mat så jag frågade om det och färskfoder är det rått kött i och det är ju inte dåligt för hundarna men man får tänka på att det kan finnas en risk för salmonella precis som i kyckling! Det hade jag ingen tanke på!! Jag är ju kännsligare för sådana saker. Man får vara extra noga med att diska allt efteråt.
Så pratade vi om att man inte ska hälla kokhett vatten på torrfodret som man ger för då försvinner all näring och proteinet blir förstört. Ljummet vatten är bättre ca. 60 grader.
Mycket har vi alltid att prata om och så intressant och roligt har vi när vi träffas! Det är bara några gånger kvar på utbilningen, tiden har gått så fort.

Här kommer några bilder på hundarna från utställningen i Göteborg på MY DOG.


Ding-Dong Ester

Här är Ding-Dong Ester som blev BIR med CERT och CACIB på torsdagen den 6 januari.


VIP-Win´s Cleo Caramel (Maja)

VIP-Win´s Cleo Caramel (Maja) som blev BIR-valp på fredagen den 7 januari.


Lotta, Ding-Dong Ester och vår domare

Ding-Dong Ester på bordet och Lotta, vår domare Joo Schepers, Nederländerna. Fredag den 7 januari. Ester blev 2:a Btkl. med CACIB.


Deejasome Halleluja Moment (Tyko)

Min syster Lottas Samojedhund Tyko som blev BIR-valp på lördagen den 8 januari.


New Born´s Frans

Och så en bild till på Frans som blev BIR med CERT och CACIB på fredagen den 7 januari.

Grattis till er alla så jätteroligt att det gått så bra!!

Min förkylning är bättre nu men det tar sin lilla tid innan den går över!

Här töar det idag och det har regnat en del. Der är rena isgatan så man får gå försiktigt!

Ha en fortsatt skön helg!


Väkommen till min nya blogg

Jag hoppas ni som läst min blogg på zoomin hittar hit! Jag har nu valt att ha min blogg här.
Min snälla dotter Annika har hjälpt mig att komma igång.

Jag och Frans har ju varit på utställning i Göteborg på My DOG torsdag och fredag förra veckan och på torsdagen blev han 2:a Bhkl, fick CERT och reservcacib och på fredagen blev han BIR och fick CERT och CACIB.


New Born´s Frans


 Här en bild på honom som vår vän Lotta tog på honom. Han pratade med Lotta när hon tog bilden!!

Lottas tik Ding-Dong Ester blev BIR på torsdagen och fick CERT och CACIB, på fredagen blev hon 2:a Btkl. med CACIB. Grattis till Matte Lotta och uppfödare Eréne!!
Lilla VIP-Win´s Cleo Caramel ( Maja) som blev BIR-valp på fredagen! Grattis till Matte Eréne och uppödare Lotta!! Vilka underbara dagar vi hade!!

Ha en skön kväll!


RSS 2.0